29.06.2007. / 19:19

Autor: Marijana Zrinjski

PUZ

Otmičari sina direktora Petrola uhićeni, mladić još nije nađen

Hrvatski državljani A.M. (29) i V.V. (31) optuženi su da su od 19. lipnja na širem području Zagreba držali zatočenog 21- godišnjeg Slovenca Juru Bajdu, sina slovenskog Iztoka Bajde, jednog od direktora naftne tvrtke Petrol i člana Nadzornog odbora slovenske tvrtke Geoplin.

Budući da je policija danas tijekom pretrage terena na području PU sisačko moslavačke pronašla mrtvo tijelo čiji se identitet provjerava, ne isključuje se mogućnost da se radi o mladom Slovencu.

Na konferenciji za novinare u PUZ-u priopćeno da su od 19. lipnja službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PUZ-a, s kolegama iz MUP-a, iz Antiterorističke jedinice Lučko te s kolegama iz PU- Ljubljane provodili intenzivnu potragu za Bajdom.

Istragom u kojoj je također sudjelovalo Županijsko državno odvjetništvo, utvrđeno je da su dvojica hrvatskih državljana koji su policiji poznati od ranije po nasilnim kaznenim radnjama, nekoliko puta nazivali roditelje Jure Bajde i od njih tražili plaćanje otkupnine u iznosu od 200 tisuća eura. Dvojica su uhićena u utorak, a policija je do danas pronašla jednu automatsku pušku, dva pištolja, više komada metaka raznog kalibra, četiri osobna vozila, više komada mobitela i GSM kartica, te nekoliko osobnih predmeta. Dvojica su danas dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika