30.06.2007. / 11:21

Autor: Nina Tomljanović

UBOJSTVO

Sin direktora Petrola ubijen pa zakopan

Županisjskom sudu u Zagrebu jučer su privedeni Armend Musliu (29) i Vittorio Vukdedović (31), poznati po mnogim kaznenim djelima koja su uključivala nasilje, a preostala dvojica osumnjičenika, jedan Musliuov i jedan Vukdedovićev brat, neće biti privedena sucu

Nakon što je policija jučer tijekom pretrage terena na području PU sisačko moslavačke pronašla mrtvo tijelo čiji se identitet provjeravao, otkriveno je da je riječ o otetom Juraju Bajdi (22), sinu Iztoka Bajde, jednog od direktora naftne tvrtke Petrol i člana Nadzornog odbora slovenske tvrtke Geoplin.

Mrtvo tijelo nesretnog mladića forenzičari su iskopali u šumi pokraj vikendice u Moslavačkoj Slatini u okolici Popovače, a do stravičnog otkrića policajce je vodilo priznanje jednog od četvorice uhićenih otmičara. Bajda je likvidiran hicem u zatiljak, no prije koliko je dana ubijen, bit će poznato nakon obdukcije.

Županijskom sudu u Zagrebu jučer su privedeni Armend Musliu (29) i Vittorio Vukdedović (31), poznati po mnogim kaznenim djelima koja su uključivala nasilje, a preostala dvojica osumnjičenika, jedan Musliuov i jedan Vukdedovićev brat, neće biti privedena sucu. Musliu i Vukdedović satima su iznosili obrane pred sucem Borisom Ivančićem.

Sudac Ivančić ih je zadržao, a zasad ih se tereti samo za otmicu, ali se očekuje da će Državno odvjetništvo proširiti zahtjev za istragu i na teško ubojstvo. Musliu i Vukdedović poznavali su međusobno, ali i sa žrtvom. U Zagrebu su se sastajali s njime radi kupoprodaje automobila. Prema Musliujevu priznanju, Jure Bajdo predložio je lažiranje otmice kako bi od oca izvukao 200.000 eura.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika