30.06.2007. / 13:04

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ VIKTOR LENAC

Riječki trgovački sud: ''Viktor Lenac odlazi do daljnjeg u stečaj''

Sindikalist Lenca, Damir Bačinović, kaže da su radnici ogorčeni, a najviše upravo na Trgovački sud, koji očito svoj posao nije radio dovoljno ozbiljno

Nakon što je premijer Ivo Sanader jučer izjavio da će Vlada pronaći rješenje za brodogradilište "Viktor Lenac" te poručio radnicima brodogradilišta da se ne trebaju bojati jer Vlada i on osobno jamče da nitko od njih tisuću neće završiti na ulici jer je to nedopustivo, odlukom riječkog Trgovačkog suda predmet Viktora Lenca ipak odlazi do daljnjeg u stečaj.

Suci Visokog trgovačkog suda uvažili su veći dio žalbi koji je na stečajni plan, usvojen u ožujku ove godine, podnijelo njih dvadesetak. Stečajna upraviteljica Ombretta Belić-Ilijašić kaže da je riječ o proceduralnim primjedbama.

Sindikalist Lenca, Damir Bačinović, kaže da su radnici ogorčeni, a najviše upravo na Trgovački sud, koji očito svoj posao nije radio dovoljno ozbiljno.

''Čini nam se da su stečaju Lenca površno pristupili na obje sudske instance. Šok je razumljiv jer smo imali sva uvjeravanja da je dovršetak stečaja samo pitanje tehničke provedbe'', kazao je Bačinović, prenose mediji.

Bačinović tvrdi da su od njega zatražili da se radnicima kooperantskih tvrtki koje su se žalile na stečajni plan do daljnjega zabrani rad u Lencu, no procjenjuje da tako radikalno ipak neće biti.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika