30.06.2007. / 14:39

Autor: Goran Jurić

LONDON

Policija u posjedu fotografije bombaša, napad povezan sa Al Qaedom

London je poznat kao grad sa najviše sigurnosnih kamera na svijetu te policija trenutno pregledava ogromnu količinu snimljenog video materijala u potrazi za sumnjivcima koji su ostavili dva automobila-bombe u Londonu. Prema neslužbenim informacijama policija je već u posjedu fotografije nepoznate osobe kako napušta jedno od vozila.

Unatoč činjenici da se danas u Londonu održava Gay pride, koncert u spomen princezi Diani i Wimbeldonski turnir - gradonačelnik Londona, Ken Livingston, izjavio je da građani Londona ne bi trebali ostati kod kuće. „Msilim da je sasvim sigurno hodati ulicama Londona, danas i sutra“.

Dva Mercedesa, jedan pronađen ispred noćnog kluba, drugi u obližnjoj uličici, bili su krcati čavlima, gorivom i spremnicima plina. Ovakvi koordinirani napadi jako sliče na Al Qaidine napade u prošlosti. Bombe su trebale biti detonirane daljinski, putem mobilnog telefona, ali iz nepoznatog razloga do detonacije nije došlo.

U travnju prošle godine je u Londonu uhićeno petero osoba i osuđeni su na doživotan zatvor zbog planiranja postavljanja bombe u trgovačkom centru. Počinitelji su bili povezani sa Al Qaedom, isto kao i Dhiren Barot koji je također dobio doživotnu kaznu zatvora zbog planova detoniranja automobila ispunjenih gorivom.

Stupanj opasnosti od terorizma je u Velikoj Britaniji klasificiran ozbiljnim, samo jednu razinu ispod „kritičnog“, kakav je bio u travnju 2006.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika