14.07.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

POZNATI

PREMINUO COMPAY SEGUNDO

PREMINUO COMPAY SEGUNDO

Compay Segundo, poznati kubanski glazbenik i jedan od nositelja projekta Buena Vista Social Club, preminuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Havani u 95. godini života. Compay Segundo, pravim imenom Francisco Repilado, morao je zbog teške bubrežne infekcije odgoditi nekoliko koncerata koje je ovo ljeto trebao održati u Europi, ne računajući da će zdravstveni problemi uznapredovati u toj mjeri. Segundo je, zajedno sa svojim kolegama iz Buena Viste postao svjetski poznat pod kraj svog života, nakon što ih je svjetskoj glazbenoj sceni predstavio američki gitarist Ry Cooder, proslavivši ih sada već legendarnim albumom ‘’Buena Vista Social Club’’. Dodatnu slavu stekli su nakon istoimenog dokumentarnog filma njemačkog redatelja Wima Wendersa iz 1999. godine.
Taj slavni kubanski glazbenik zaslužan je za novi polet kubanske tradicionalne glazbe. Svoju prvu pjesmu skladao je već sa 16, a uspješnicu ‘’Chan Chan’’ sa 90 godina.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika