02.07.2007. / 07:49

Autor: Goran Jurić

VELIKA BRITANIJA

Petorica uhićena zbog terorističkih napada

Pet osoba uhićeno je u Velikoj Britaniji zbog sumnje da su povezani sa napadom koji se dogodio u subotu, kada je zapaljeni automobil uletio na terminal zračne luke u Glasgow-u te sa dva automobila-bombe pronađene u petak i subotu. Trojica osumnjičenih su u zatvoru, četvrti je pod stražom u bolnici, a peti je uhićen u Liverpoolu.

Policijske racije i potraga za osumnjičenicima nastavljaju se u Londonu, Liverpoolu i Glasgowu, a policija još uvijek pregledava ogromnu količinu snimljenog video materijala. U sklopu istrage o incidentima jutros je pretraženo nekoliko kuća na jugozapadu Glasgowa, u blizini zračne luke.

Scotland Yard uhitio je dvije osobe u sjevernoj engleskoj pokrajini Cheshire tijekom jedne od racija. Druga dvojica osumnjičenika uhićena su u Glasgowu, nakon što su terenskim vozilom udarili u staklena vrata na ulazu u zgradu zračne luke. Zatim su iskočili iz vozila, a jedan od njih bio je zahvaćen plamenom.

Stupanj pripravnosti je na kritičnoj razini otkad je zapaljeni automobil uletio u zračnu luku, no britanski premijer Gordon Brown i dalje šalje poruku teroristima da Velika Britanija "neće popustiti i neće je zaplašiti" terorizam. "Morat ćemo biti stalno na oprezu, u svakom trenutku u stanju pripravnosti", dodao je te ocijenio da je terorizam "dugoročna i stalna prijetnja".

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika