02.07.2007. / 11:50

Autor: Marijana Zrinjski

PREDSJEDNIČKI IZBORU U SAD-u

Obama za kampanju prikupio više novaca od Hillary Clinton

Predsjednički kandidat u SAD-u Barack Obama, senator iz Illinoisa sakupio je najviše novaca za predsjedničku kampanju od svih kandidata Demokratke stranke, pa čak i Hillary Clinton koja po anketama trenutačno vodi u predsjedničkoj utrci. Naime, financijski rezultati predsjedničke kampanje pokazali su da je Obama prikupio 32,5 milijuna, a supruga bivšeg predsjednika Billa Clintona 27 milijuna dolara.

Obamina strategija prikupljanja novaca temeljila se na prikupljanju velikog broja malih donatora, dok se Hillary Clinton uglavnom orijentirala na financijski dobro stojeće donatore iz vodećih poslovnih i medijskih krugova.

Ovo izvješće dobra je vijest za Obamu za kojeg politički analitičari u Americi smatraju da uživa prednost među stranački neopredijeljenim, mladim i obrazovanim glasačima, dok neke ankete pokazuju da je omiljeniji od Hillary Clinton u strateški važnim državama poput Iowe i New Hampshira, odnosno u Južnoj Karolini.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika