02.07.2007. / 12:17

Autor: Marko Biočina

NOGOMET

Eduardo da Silva u Arsenalu za 24 milijuna eura

Prošlogodišnji najbolji Dinamov napadač Eduardo da Silva napustio je Dinamove pripreme i potpisat će četverogodišnji ugovor s londonskim Arsenalom. Transfer je vrijedan, za naše prilike nevjerovatnih, 24 milijuna eura. Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić i sportski direktor Zoran Mamić u nedjelju su se u Londonu sastali s predstavnicima Arsenala, te dogovorili Eduardov transfer.

Arsenalov trener Arsene Wenger izrazio je zadovoljstvo ovim transferom i naglasili da bi Eduardo trebao biti veliko pojačanje, pogotovo s obzirom da je klub napustio Thierry Henry, prvi strijelac i kapetan kluba. Eduardo je sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem otputovao u London, gdje će u utorak obaviti liječnički pregled, te potpisati ugovor i biti predstavljen momčadi i navijačima.

Iako je Zdravko Mamić uporno tvrdio kako neće prodati nijednog igrača, te se s najjačim mogućim sastavom pokušati kvalificirati u Ligu prvaka, ovo je težak udarac Dinamovim europskim ambicijama. Najboljeg strijelca, koji je prošle sezone postigao više od 50 golova, biti će gotovo nemoguće nadoknaditi.

Očito se Arsenalova ponuda svrstava u red onih koje je se ne odbijaju. Tako će Eduardo svoju karijeru nastaviti u jednom od najpoznatijih europskih klubova koji igra u najspektakularnijoj ligi na svijetu, te uvijek konkurira za najviše dosege.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika