Objavljeno u Nacionalu br. 607, 2007-07-03

Autor: Marijana Zrinjski

GALERIJA

Filmski spektakl o Domovinskom ratu

'ŽIVI I MRTVI' novi je film hrvatskog režisera Kristijana Milića

KRISTIJAN MILIĆ tijekom snimanja svojeg najnovijeg filma koji će premijerno biti prikazan u PuliKRISTIJAN MILIĆ tijekom snimanja svojeg najnovijeg filma koji će premijerno biti prikazan u Puli“Živi i mrtvi” novi je igrani film jednog od najtalentiranijeg hrvatskih redatelja mlađe generacije Kristijana Milića, a premijerno će se prikazati na ovogodišnjem festivalu u Puli 20. srpnja. Ratna drama s elementima fantastike u kojem glavne uloge igraju ponajbolji hrvatski i bosanskohercegovački glumci poput Filipa Šovagovića, Enesa Vejzovića, Velibora Topića i drugih, obiluje specijalnim efektima kakve publika još nije imala prilike vidjeti u domaćim filmovima. Kako kaže Milić, film se bavi prokletstvom hrvatskih i bosanskih prostora i ljudi čiji preci i potomci iznova ratuju svakih pedeset godina, no ne nužno pod istim zastavama.

LJUBOMIR JURKOVIĆ u ustaškoj uniformi u novom Milićevu filmuLJUBOMIR JURKOVIĆ u ustaškoj uniformi u novom Milićevu filmu“Hrvatsku publiku teško je iznenaditi, a još teže oduševiti. Možda će iznenaditi što film ne izgleda i ne zvuči kao naš prosječan film. Ako samo u tom, zanatskom smislu uspijemo napraviti neki pomak, bit ću prezadovoljan”, kaže Milić koji je dobio povoljne kritike još za svoj prvi kratki film “Backwoods” iz 1998. Ovaj 38-godišnji redatelj, Zagrepčanin s Bukovca koji je režiju na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti završio prije šest godina, pulskoj publici predstavio se prije pet godina kratkim filmom “Sigurna kuća” u sklopu omnibusa “24 sata”. Milić je režirao i tri kratka igrana filma, a zadnjih sedam godina i brojne glazbene i reklamne spotove. Film “Živi i mrtvi” ekranizacija je istoimenog romana bosanskohercegovačkog književnika Josipa Mlakića koji je i adaptirao scenarij za film. Taj je roman 2002. dobio 100.000 kuna vrijednu VBZ-ovu književnu nagradu te vrlo dobre kritike.

Vezane vijesti

Milić zbog neprihvatljivih zahtjeva odustao od putovanja u Kinu

Milić je trebao otputovati u Kinu kako bi napravio četiri putopisne emisije uoči Olimpijskih igara, no od putovanja je odustao.Milić odluku o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika