02.07.2007. / 19:02

Autor: Nina Tomljanović

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Pokopan Dragutin Tadijanović

U Velikoj dvorani Starogradske vijećnice održana je komemoracija velikanu hrvatskog pjesništva Dragutinu Tadijanoviću koji je prošloga četvrtka u 102. godini preminuo u Zagrebu

Jedan od najistaknutijih hrvatskih pjesnika, akademik Dragutin Tadijanović pokopan je danas poslijepodne na zagrebačkom groblju Mirogoj. Od njega su se oprostili mnogobrojni prijatelji i štovatelji, rodbina, hrvatski književnici te istaknuti kulturni i javni djelatnici.

U Velikoj dvorani Starogradske vijećnice održana je komemoracija velikanu hrvatskog pjesništva Dragutinu Tadijanoviću koji je prošloga četvrtka u 102. godini preminuo u Zagrebu. Posljednji ispraćaj bio je u 15.50 sati na groblju Mirogoj.

U Slavonskome Brodu, gradu u kojemu je počeo školovanje, napisao prve pjesme i kojemu su on i supruga Jela darovali ostavštinu, komemorativni skup održan je 29. lipnja. Ondje su se prigodnim riječima od Tadijanovića oprostili gradski i županijski čelnici te predstavnici tamošnjeg ogranka Matice hrvatske i Društva književnika Hrvatske.

Dragutin Tadijanović umro je 28. lipnja u 102. godini u Domu za stare i nemoćne osobe "Park" na zagrebačkoj Pešćenici.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika