03.07.2007. / 08:24

Autor: Marko Biočina

EKSKLUZIVNO

Prvi iPhone stigao u Hrvatsku

Iako će svoju europsku premijeru doživjeti tek krajem godine, prvi primjerak iPhonea, revolucionarnog Appleovog mobitel, već je stigao u Hrvatsku. Ponosni vlasnik prvog iPhonea na ovim prostorima je Zdenko Kuča, vlasnik tvrtke StudioQ koja se bavi grafičkim dizajnom.

Kuča je novi mobitel dobio na poklon od supruge koja je boravila u SAD-u prošlog petka, kada je u ponoć, po našem vremenu, krenula službena prodaja ovog uređaja za koji mnogi tvrde kako će prouzročiti revoluciju na telekomunikacijskom tržištu. „Nazvao sam suprugu u SAD i zamolio je da proba kupiti iPhone. Nisam bio siguran hoće li uspjeti, s obzirom da su se pred prodavaonicama formirali dugi redovi. Ipak, nakon sat vremena čekanja došla je na red i kupila iPhone. Slabija verzija s 4 gigabajta memorije košta 500 dolara.“, ispričao nam je Kuča.

Također, njegova supruga kaže kako je među ljudima u redu vladala nevjerojatna euforija i radost zbog toga što će prvi imati ovaj uređaj. „Svi su se međusobno pozdravljali, jedan drugom dijelili „pet“. Nakon što je napustila dućan, gdjegod da se pojavila s iPhone vrećicom ljudi su je tražili da im ga pokaže. Među Amerikancima postoji nevjerojatna histerija vezana za taj mobitel“, kaže Kuča. On sam, s obzirom na svoju struku, svakodnevno koristi Appleova računala, te je svojevrsni obožavatelj tog poduzeća i njegovih proizvoda.

Većina ostalih hrvatskih obožavatelja iPhonea morat će se strpiti do početka iduće godine, kada se očekuje da će početi i službena distribucija u Hrvatskoj. Apple je uspio u prvom vikendu prodati pola milijuna iPhone-ova. Za sve koji su se razveselili da će možda iz Amerike uspijeti nabaviti ovo "čudo tehnike" imamo i jedno neugodno iznenađenje, telefon je zaključan na američkog GSM operatera AT&T, a u svijetu trenutno traje utrka tko će ga prvi uspijeti otključati.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika