03.07.2007. / 13:58

Autor: Nina Tomljanović

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U KLAGENFURTU

Pri kraju istraga u slučaju Zagorec

"Istraga provedena na temelju hrvatskog zahtjeva za pravnu pomoć je pri kraju. Narednih tjedana će istražni sudac poslati rezultate istrage austrijskom saveznom ministarstvu pravosuđa, koje će ih proslijediti hrvatskom pravosuđu", kazao je Mirko Borotschik, zamjenik državnog odvjetnika u Klagenfurtu

Zamjenik državnog odvjetnika u Klagenfurtu Mirko Borotschik danas je potvrdio da je državno odvjetništvo u Klagenfurtu pri kraju s  istragom u slučaju Zagorec, koju je na temelju zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć tražilo hrvatsko državno odvjetništvo.

"Istraga provedena na temelju hrvatskog zahtjeva za pravnu pomoć je pri kraju. Narednih tjedana će istražni sudac poslati rezultate istrage austrijskom saveznom ministarstvu pravosuđa, koje će ih proslijediti hrvatskom pravosuđu", kazao je Borotschik, te je dodao da je istraga državnog odvjetništva u Klagenfurtu protiv jednoga bivšeg bankara Hypo Alpe Adria banke i jednog poslovnog čovjeka, glede sumnje u pranje novca u Austriji, u vezi s Vladimirom Zagorcem, još u tijeku. "To još nije završeno", zaključio je Borotschnik.

Michael Dohr, odvjetnik Vladimira Zagorca, jučer je u Beču, nakon Zagorčeva iskaza pred austrijskim parlamentarnim povjerenstvom za banke, podijelio novinarima pismenu izjavu u kojoj tvrdi da su sve hrvatske optužbe protiv Zagorca o poslovanju s austrijskim bankama neosnovane te da je to pokazala istraga neovisnih austrijskih pravosudnih tijela. Prema njegovim tvrdnjama "Vladimir Zagorec je, kao razvojni projektant na području nekretnina, isključivo pošteno obavljao poslove i to s takvim uspjehom da mu svaka austrijska banka s kojom je surađivao daje pravo".

U zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć hrvatsko državno odvjetništvo je, prema pisanju medija, u zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć tražilo da se ispitaju računi Vladimira Zagorca kod nekih austrijskih banaka, ponajprije Hypo Alpe Adria Bank.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika