03.07.2007. / 14:44

Autor: Nina Tomljanović

TEŠKA PRIJEVARA

Osumnjičeni za otmicu Slovenca tereti se i za 180.000 kuna tešku prijevaru Podravske banke

Novu kaznenu prijevaru Musliu je dočekao u pritvoru koji mu je određen u kaznenom postupku koji se protiv njega i Vitorija Vukdedovića (31) vodi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog otmice mladog Slovenca

Zagrebačka policija osumnjičila je Armenda Musliua (29), glavnog osumnjičenog za otmicu 22-godišnjeg Slovenca Jure Bajde i za 180.000 kuna tešku prijevaru Podravske banke od koje je uz pomoć krivotvorenih dokumenata 2003. godine podigao kredit koji nije vratio.

Novu kaznenu prijevaru Musliu je dočekao u pritvoru koji mu je određen u kaznenom postupku koji se protiv njega i Vitorija Vukdedovića (31) vodi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog otmice mladog Slovenca. Ta dva slučaja, ništa drugo osim Musliua ne povezuje, navode u policiji.

Za krivotvorenje isprave, ovjerovljavanje neistinitog sadržaja i prijevare na štetu Podravske banke, uz njega, osumnjičeni su i vlasnici zagrebačkog autosalona Vulja, supružnici Damir (42) i Nevenka Vuljanko (42). Njih policija tereti da su u kolovozu i rujnu 2003. za Musliua napravili lažni predračun za kupnju osobnog automobila "mercedes ML 430", lažni ugovor o komisionoj prodaji, račun, isplatnicu, te potvrdu o preuzimanju lažne knjižice vozila za automobil. Zatim su na još neutvrđen način pribavili lažnu knjižicu vozila koja je, kako se otkrilo, kao bjanko obrazac otuđena u prosinca 2002. godine u kutinskoj Stanici za tehnički pregled

Također su krivotvorili i podatke o plaći Musliua, koji je uz pomoć krivotvorina u Podravskoj banci podigao 19.300 eura kredita za kupnju automobila, na rok otplate od šest godina. Potom je Musliu kod javnog bilježnika ovjerio potpisan ugovor, a banka je novac uplatila na žiroračun tvrtke osumnjičenih supružnika koji su s ''trećim ortakom'' podijelili novac.

Supružnici su kao jamstvo da će Musliu vraćati kredit, banci predali lažnu knjižicu vozila. U policijskoj istrazi otkriveno je i da "mercedes" nikada nije prodavan u autosalonu već je bio u vlasništvu 36-godišnjaka koji s prevarom nema nikakve veze. Ukupna materijalna šteta u ovom slučaju iznosi oko 180.000 kuna, kažu u policiji.

Osumnjičenoj Nevenki Vuljanko ovo je prva kaznena prijava, dok je njezin suprug Damir evidentiran zbog više desetaka sličnih kaznenih djela.

Više o kriminalnoj prošlosti osumnjičenog Musliua pročitajte u članku iz tiskanog izdanja - Otmičar Slovenca trebao je biti u zatvoru još 1999. .

Vezane vijesti

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

'Problem Ljubljanske banke mogao se riješiti još 1992.'

Problem Ljubljanske banke i njezinih štediša u Hrvatskoj mogao je biti riješen još 1992. godine, tvrdi Božo Dimnik, slovenski poduzetnik i lobist, te… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika