03.07.2007. / 15:35

Autor: Martina Zeković

Ciampino

Mladić na pisti uzrokovao zatvaranje rimskog aerodroma

Rimska zračna luka u Ciampinu zatvorena je nakon što se na pisti našao mladić s ruksakom na leđima za koji se smatralo da sadrži eksploziv. Zračna luka na koju slijeću i zrakoplovi državnika i Pape zatvorena je od 22 sata u ponedjeljak do 7,40 sati u utorak. Tijekom tog perioda ustanovljeno je da se u ruksaku mladića nije nalazio nikakav eksploziv, ali se i dalje nastojalo otkriti kako je mladić uopće došao na pistu.

Iako je većina letova nastavila letjeti prema svom rasporedu, kompanije Ryanair za Bergamo, Treviso, Veronu, Pariz i Milano su odgođeni.

Mladić za kojeg se sumnjalo da je terorist ilegalno se nalazi u Italiji već godinu dana, a dolazi iz Eritreje. Prema prvim analizama, čini se da je riječ o osobi koja je mentalno poremećena pa je smješten u bolnicu.

Unatoč nedavnom atentatu i pokušaju atentata u Velikoj Britaniji, u Italiji nije posebno povećan stupanj protuterorističke uzbune. Upozoreno je na održavanje budnosti u praćenju tzv. osjetljivih objekata.

Vezane vijesti

Pokušaj atentata navodno povezan s kavkaskim emiratom

Pokušaj atentata navodno povezan s kavkaskim emiratom

Međunarodno poznati kriminalci pritvoreni u ukrajinskome gradu Odesi priznali su da su htjeli izvesti atentat na ruskoga predsjednika Vladimira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika