04.07.2007. / 10:05

Autor: Martina Zeković

TAJKUNI

Bill Gates izgubio titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu

S mjesta najbogatijeg čovjeka na svijetu Billa Gatesa, osnivača Microsofta svrgnuo je, meksički telekomunikacijski tajkun Carlos Slim, objavio je meksički Interent-portal "Sentido Comun".

Zahvaljujući rastu cijena dionica tvrtke America Movil od 26,5 posto, Slim koji posjeduje 33 posto najveće telekomunikacijske tvrtke južne Amerike, već je bogatiji od Gatesa.

Slim je tako 9 milijardi dolara bogatiji od Gatesa. Prema posljednjoj procjeni časopisa Forbes, Gates je težak oko 56 milijardi dolara, a ako se tome još doda rast cijena dionica Microsofta od 5,7 posto, Gatesovo bogatstvo se procjenjuje na 59,200 milijardi dolara.

Šezdesetsedmogodišnji Slim posjeduje bogatstvo od 67,800 milijardi dolara koje proizlazi iz dionica kompanija kao što su America Movil, Telefonos de Mexico, banke Grupo Financiero Inbursa, njegove industrijske grupe Grupo Carso, tvrtke Impulsora del Desarollo y el Empleo.

Vezane vijesti

Bill Gates: Bili smo suparnici, ali i prijatelji

Bill Gates: Bili smo suparnici, ali i prijatelji

Svi oni koji su imali veliku sreću poznavati ga, a kamoli još i raditi s njim, znaju koliko je ovo veliki gubitak za čovječanstvo, kazao je Bill… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika