04.07.2007. / 12:11

Autor: Martina Zeković

VIPNET

EmporiaLife - prvi mobilni telefon za starije osobe

Vipnet je jučer predstavili emporiaLife, mobilni telefon proizveden isključivo za starije osobe. Posebnost tog uređaja je njegova funkcija za hitne slučajeve. Pritiskom na SOS tipku koja se nalazi sa stražnje strane uređaja, emporiaLife automatski prelazi u handsfree mod i počinje pozivati do pet odabranih brojeva. Također, emporiaLife je vrlo jednostavna za upotrebu, ima veće tipke i veći ekran, a zvuk zvona i zvučnik su glasniji nego kod ostalih uređaja.

Na press konferenciji Vipnet je objavio kako su u razvoj bežičnog širokopojasnog Interneta uložio 441 milijun kuna od 2004. godine do sada, a u posljednjih 12 mjeseci je zabilježio porast prihoda od bežičnog broadbanda za 140 posto. Primjerice, prvi u Europi je omogućio mobilni pristup Internetu pri brzini od 7,2 Mbit/s u downloadu, a privatnim i poslovnim korisnicima ponudio je Homebox i Officebox kao zamjenu za fiksnu liniju.

"Udio bežičnog u ukupnom broadbandu dosegnuo je 16 posto, a penetracija ukupnog (fiksnog i bežičnog) broadbanda je narasla na 7,5 posto. Vjerujem da je Vipnet velikim ulaganjima značajno pridonio razvoju širokopojasnog Interneta u Hrvatskoj, a time i povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i razvoju društva znanja. Vipnet će i dalje među prvima u Europi i svijetu svojim korisnicima nuditi najučinkovitija rješenja za poslovnu i privatnu komunikaciju i zbog toga očekujemo da će bežični broadband sljedeće godine rasti još brže", naglasila je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave Vipneta na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Dino Dogan, financijski direktor i član Uprave Vipneta dodao je kako je certifikat neovisne njemačke tvrtke P3 Solutions potvrdio da je Vip mreža i dalje najkvalitetnija u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika