04.07.2007. / 17:18

Autor: Marijana Zrinjski

BEČ

Vuk Jeremić: "Odnosi Hrvatske i Srbije su na zavidnoj razini"

Odnosi između Srbije i Hrvatske su na zavidnoj razini i nalaze se u ohrabrujućoj fazi. Kazao je to danas u Beču, srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić nakon susreta sa austrijskom ministricom vanjskih poslova Ursulom Plassnik.

Jeremić je tom prilikom ponovio srpska stajališta glede budućeg statusa Kosova. "Naša pozicija je jasna. Mi ne možemo pristati na neovisnost dijela našeg teritorija. Ukoliko bude nastavka pregovora Srbija će biti konstruktivni partner. Srbija je spremna razmotriti svaki legitimni modalitet samouprave za kosovske Albance, ali nikada neće biti spremna odreći se svog cjelokupnog suvereniteta i integriteta", rekao je.

Plassnik je kazala pak da Austrija podržava prijedlog posebnog izaslanika UN-a za Kosovo Marttija Ahtisaarija koji za ovu srpsku pokrajinu predviđa međunarodno nadziranu neovisnost. "Očekujemo ubrzano rješenje tog zadnjeg pitanja statusa na Balkanu što će biti test i za vanjsku politiku Europske unije kao i za Beograd i Prištinu", kazala je austrijska ministrica vanjskih poslova.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika