04.07.2007. / 18:08

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREB PRIDE 2007

Crkva nezadovoljna zbog zagrebačke gay-parade

Crkve reformacijske baštine i njihove udruge danas su izrazile nezadovoljstvo zbog održavanja gay-parade Zagreb Pride 2007 koji je započeo danas i ocijenile da je ta manifestacija, pod okriljem borbe za ljudska prava, jedan od oblika pritiska na većinski kršćanski nazor hrvatskog stanovništva.

Pastor Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić kazao je da s izlikom da su im uskraćena osnovna građanska i ljudska prava, homoseksualci vode politiku i lobiraju kako bi izvršili pritisak na većinu. "Želja crkava reformacijske baštine jest uputiti na istinu Božje riječi vezanu uz pitanje homoseksualnosti te stati u obranu moralnih i obiteljskih vrijednosti koje se u zadnje vrijeme sve više zanemaruju i nastoje prikazati kao nešto zaostalo i netolerantno", rekao je pastor Dučić, pročitavši zajedničku izjavu koju su potpisali predstavnici crkava reformacijske baštine i njihovih udruga.

Kršćani crkava reformacijske baštine u subotu će, u vrijeme kad se održava "Zagreb Pride", organizirati svoj skup u gradskom središtu, na kojem će, bez ikakve namjere sučeljavanja, istaknuti kršćanske vrijednosti.

Zagreb Pride trajat će do subote, a Povorka ponosa koja će krenuti od Trga maršala Tita, preko Trga bana Jelačića, a završiti na Cvjetnom trgu te javni skup s koncertom održat će se posljednji dan Parade.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika