05.07.2007. / 10:11

Autor: Marina Biluš

NAJAVA KONCERTA

Air 20. srpnja na Šalati

Francuski elektronski duo Air u znatno proširenoj postavi sa čak devet pratećih glazbenika 20. srpnja nastupiti će na zagrebačkoj Šalati. Hvaljeni dvojac u Zagrebu će svirati u sklopu europske turneje na kojoj će promoviraju posljednji album «Pocket Symphony».

Ovaj elektronsko ambijentalni sastav čine Nicolas Godin i Jean-Benoit Dunckel, nekadašnji studenti arhitekture i matematike, koji su se proslavili nizom hitova od «Sexy Boy» (koji s prije dvije godine obradili čak i Franz Ferdinand) do «Surfing on a Rocket». Krenuli su 1997. godine s albunmom «Premieres Symptomes», proslavili se 1998. godine s albumom «Moon Safari», dodali 2000. soundtrack za film Sofie Coppole «Virgin Suicides», zatim 2001.godine objavili album «10.000 Hz Legend» te 2004. godine potvrdili zvjezdani status fenomenalnim albumom «Talkie Walkie».

Posljednji album, «Pocket Symphony», objavljen prije mjesec dana, producirao je Nigel Godrich koji je producirao i njihov prethodni album «Talkie Walkie» a koji je poznat po radu s Radiohead, Beck i R.E.M.. Kritika je oduševljena, uspoređuju ga s «Moon Safari» i «Talkie Walkie» što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

Na pjesami «Hell of a Party» gostuje Jarvis Cocker, pjevač grupe Pulp, koji je u međuvremenu postao njihov blizak prijatelj. Album je, u stvari, bi završen još prošlog ljeta ali je Dunckel u međuvremenu objavio solo album, zatim su obojica radili na novom albumu Charlotte Gainsbourg nazvan «5:55», te su okupljali glazbenike za koncertnu turneju u sklopu koje će posjetiti Zagreb.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika