05.07.2007. / 11:28

Autor: Nina Tomljanović

BUDUČNOST JUGOISTOKA EUROPE

Croatia summit 2007. ovog vikenda u Dubrovniku

Premijer Ivo Sanader i predsjednik sabora Vladimir Šeks biti će domaćini tog tradicionalnog međunarodnog skupa, a u dva će dana u dubrovačkoj tvrđavi Revelin ugostiti niz uglednih imena europske i svjetske politike

Ovog vikenda u Dubrovniku održat će se Croatia summita 2007. na kojem će glavna tema biti budućnost jugoistoka Europe. Summit će okupiti šefove država ili vlada i visoke dužnosnike nekoliko europskih zemalja te predstavnike međunarodnih organizacija, a očekuje se da će dominirati pitanja sigurnosti i stabilnosti jugoistoka Europe te proces širenja NATO-a na tu regiju koja je u prošlosti bila poprištem brojnih ratova i sukoba.

Premijer Ivo Sanader i predsjednik sabora Vladimir Šeks biti će domaćini tog tradicionalnog međunarodnog skupa, a u dva će dana u dubrovačkoj tvrđavi Revelin ugostiti niz uglednih imena europske i svjetske politike.

Premijeri zemalja Američko-jadranske povelje - Sanader, Berisha i Gruevski očekuju da njihove zemlje koje su među aspirantima za članstvo najviše odmakle u približavanju NATO-u, dobiju ohrabrenje glavnog tajnika glavnog tajnika Jaapa de Hoopa Scheffera za ulazak u Sjevernoatlanski savez.

Provedene reforme u tim zemljama je NATO ranije, nekoliko puta pohvalio te najavio poziv novim članicama na idućem summitu koji se u Bukureštu održava u proljeće 2008. godine.

Vezane vijesti

Strože prema nacionalnim proračunima

Strože prema nacionalnim proračunima

Skupina ministara vanjskih poslova zemalja Europske unije pozvana da razmotri budućnost Europske unije pozvala je u preliminarnom izvješću,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika