05.07.2007. / 12:43

Autor: Martina Zeković

SPLIT

Gradonačelnik Splita dao ostavku, novi kandidat Ivan Kuret

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić podnio je jutros neopozivu ostavku u kojoj kao razlog navodi kako ne želi da Grad Split doživi izvanredne izbore, koji bi značili zastoj u projektima i investicijama barem šest mjeseci.

On je na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a podnio i ostavku na mjesto predsjednika splitskoga HDZ-a. Za novu predsjednicu splitskog HDZ-a izabrana je Željana Kalaš, a za novog gradonačelnika bit će predložen dosadašnji dogradonačelnik Ivan Kuret.

Dopredsjednikom Gradskog odbora HDZ-a postao je arhitekt Jerko Rošin koji je sinoć primljen u HDZ.

Predvodnik oporbe u Gradskom vijeću Splita, predsjednik Kluba SDP-a Veljan Radojković smatra da se radi o pokušaju redizajniranja HDZ-a i čudi ga što predsjednik HDZ-a Ivo Sanader dopušta da "lista kooperanata i lista samoposluge", na takav način utječe na splitsku politiku.

Vijećnik Luka Podrug iz HČSP-a nije očekivao da se HDZ tako ponese prema Zvonimiru Puljiću. "Gradski odbor HDZ-a trebao se solidarizirati i ne prihvatiti ostavku Zvonimira Puljića, jer je on bio jedina zapreka za ostvarivanje privatnih interesa Liste Velog Mista", kazao je Podrug.

Vijećnica Ljubica Vrdoljak iz Hrvatskog bloka ocijenila je kako se Sanader obračunava s ljudima koji su mu najviše pomogli i bili najvjerniji.

Nezavisni vijećnik Slobodan Beroš, nekad bio SDP-ov gradonačelnik, pozdravio je taj potez HDZ-a.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika