05.07.2007. / 16:23

Autor: Marijana Zrinjski

SLUČAJ GLAVAŠ

Ukine li mu se pritvor Glavaš se povlači iz javnosti

Ako Županijski sud u Zagrebu ukine pritvor za generala Branimira Glavaša, on će se povući iz javnosti te da će se do završetka sudskoga postupka uzdržati od bilo kakvog nastupa ili komentara. Ovaj prijedlog upućen danas Županijskom sudu priopćio je Glavašev zagrebački odvjetnik Ante Madunić, koji je nadležnim organima i predao prijedlog.

«Nema razloga da Glavaš bude u pritvoru do početka glavne rasprave, niti tijekom sudskog postupka, između ostalog i zbog toga jer nitko od 120 saslušanih svjedoka u predistražnom postupku nije izjavio da se na njih vršio pritisak", rekao je drugi generalov odvjetnik Dražen Madunić. Kazao je kako se ovih dana očekuje odluka Ustavnog suda na uložene dvije žalbe: zbog određivanje pritvora te zbog prebacivanja sudskog postupka u tzv. slučaju selotejp u Zagreb i spajanje sa slučajem garaža koji se vodi na zagrebačkom sudu.

Podsjetimo, Glavaš koji se trenutačno nalazi na liječenju u osječkoj Kliničkoj bolnici na Odjelu neurologije, uz još šest osoba optužen je za ubojstva srpskih civila na obali Drave u Osijeku 1991. u tzv. slučaju "selotejp", zbog čega se od 17. travnja nalazi u pritvoru osječkog zatvora. Odlukom Vrhovnog suda suđenje u tom predmetu prebačeno je s osječkog na zagrebački Županijski sud na kojemu se protiv Glavaša vodi postupak u tzv. slučaju "garaža" u kojemu ga se optužuje da je 1991. u Osijeku, kao sekretar za narodnu obranu i zapovjednik 1. bojne osječkih branitelja, naredio likvidaciju srpskog civila, da nije spriječio zlostavljanje i ubijanje zarobljenih civila te da je i sam sudjelovao u nekima od takvih nezakonitih postupaka.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika