06.07.2007. / 08:50

Autor: Nina Tomljanović

AFERA ZAGOREC

Hodaku i Zagorcu upitna vjerodostojnost "tajnog računa"

Nagađanja da Zagorec radi za austrijske tajne službe, te da traži politički azil, Hodak je odbacio, kazavši: "On samo traži da Austrija donese rješenje da ga se ne izruči Hrvatskoj jer zato nema niti jednog objektivnog razloga", ustvrdio je odvjetnik Hodak

U HTV-ovoj sinoćnjoj emisiji ''Magazin'' gost je bio odvjetnik umirovljenog generala Vladimira Zagorca, Zvonimir Hodak, koji je izjavio da je za njega i njegova klijenta upitna vjerodostojnost "tajnog računa" po kojemu je premijer Ivo Sanader navodno na Britanske djevičanske otoke prebacio zlatne poluge.

Taj račun Zagorec je prvi put vidio kada mu je u Beč donio Predsjednikov savjetnik za sigurnost Saša Perković, tvrdi Hodak, tražeći od njega da ga vizualno provjeri. Zagorec je to odbio, kazavši da ga on vidi prvi puta, te da mu je to sve skupa prenaivno i da ne želi o tome razgovarati. Inicijativa za tajni sastanak njegova klijenta i predsjednikova savjetnika Perkovića, tvrdi Hodak, došla je iz Ureda Predsjednika.

Hodak je, na pitanje Mislava Bage o tome tko je snimio 2 dvd-a o tim razgovorima, odgovorio da ne može potvrditi odakle su došli, ali da je predstavnik austrijske tajne službe na istražnom ročištu u Beču decidirano rekao da zna da je to snimljeno. Odvjetnik Zagorca je kazao da postoje dvije mogućnosti: ili je razgovore snimio Zagorec ili austrijska tajna služba.

Hodak je dodao i da mu je Zagorec prepričao njihov sadržaj, te da ih je Zagorčeva obrana predala istražnoj sutkinji Zemaljskog suda u Beču koja bi trebala odlučiti o njegovom izručenju Hrvatskoj. Kako je rekao oni će biti predstavljeni hrvatskoj javnosti i iz njih će se vidjeti tko je od koga tražio uslugu, tko je pokazao inicijativu i tko govori istinu. Nagađanja da Zagorec radi za austrijske tajne službe, te da traži politički azil, Hodak je odbacio, kazavši: "On samo traži da Austrija donese rješenje da ga se ne izruči Hrvatskoj jer zato nema niti jednog objektivnog razloga", ustvrdio je odvjetnik Hodak.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika