06.07.2007. / 09:41

Autor: Nina Tomljanović

DEN HAAG

Suđenje generalima Čermaku, Markaču i Gotovini u proljeće sljedeće godine

Redovita statusna konferencija sutra očekuje generale Ivana Čermaka, Mladena Markača i Antu Gotovinu. Čermak i Markač javit će se video linkom iz Zagreba, a Gotovina bi se trebao pojaviti u haškoj sudnici. Glavna tema konferencije trebala bi biti kako će generali Čermak i Markač naći nove odvjetnike.

Unatoč tome što su Čermakovi branitelji Čedo Prodavović i Jadranka Sloković isključeni, oni ipak sudjeluju na statusnoj konferenciji. ''Mi smo dužni zastupati Čermaka sve dok se ne nađu novi odvjetnici i dok se ti odvjetnici ne uhodaju u predmet'', kazala je braniteljica Sloković.

Novi odvjetnici se nisu ni počeli tražiti, te je upravo to glavna tema statusne konferencije. ''Mi smo tzv. odvjetnici u ''transferu'' prema tome, mislim da će sud zatražiti da se to pitanje što je prije, moguće riješi. Možda nam daju i neke rokove'', objasnila je Sloković.

Što se tiče datuma početka suđenja, Sloković kaže: '' Prema neslužbenim informacijama iz registra, načulo se da bi početak suđenja bio vrlo moguć u proljeće sljedeće godine''.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika