06.07.2007. / 10:36

Autor: Nina Tomljanović

KRIMINAL U BiH

Policija BiH: Privedeni osumnjičeni vođe kriminalne organizacije

Policija je početkom ovog tjedna započela veliku operaciju čiji je cilj bilo privođenje 13 članova ove zločinačke organizacije uključujući i Gašija i Keljmendija

Dvojica Albanaca podrijetlom s Kosova Muhamed Ali Gaši i Naser Keljmendi osumnjičeni su da su vođe kriminalne organizacije umiješane u teške zločine koji uključuju ubojstva i trgovinu drogom, potvrdila je uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH.

Policija je početkom ovog tjedna započela veliku operaciju čiji je cilj bilo privođenje 13 članova ove zločinačke organizacije uključujući i Gašija i Keljmendija. Međutim pronađena su samo četvorica, ali su i oni jučer pušteni na slobodu. "Sudac za prethodni postupak uvažio je naše argumente da Tužiteljstvo nema dokaza za djela koja im se pripisuju", izjavio je odvjetnik Senad Kreho koji zastupa Almira Kukana, policajca iz Zenice s ''debelim'' dosjeom koji se također na kratko našao iza rešetaka.

Unatoč oslobođenju Kukana, Elvisa Keljmendija i Nasera Krujeziua uprava federalne policije je priopćila kako će nastaviti rad na ''rasvjetljavanje zločinačke organizacije'', koja se smatra odgovornom i za nedavno ubojstvo Ramiza Delalića u Sarajevu.

Sarajevski tjednik "Slobodna Bosna" u petak je podsjetio na kratki intervjuu napravljen s Delalićem još u svibnju u kojemu je on izravno optužio Gašija i Keljmendija da pripremaju njegovo ubojstvo. "Vjerujem da su Naser Keljmendi i njegov kum Muhamed Ali Gaši naručili moje ubojstvo. Gaši odavno javno priča kako će me likvidirati a Keljmendi je u policijskoj postaji inspektorima izjavio kako će me skratiti za glavu", rekao je Delalić, koji je pritom izravno optužio Keljmendija da je jedan od najvećih dilera drogom u regiji.

Delalićeve optužbe u izjavi za tjednik "Dani" ponovio je član njegove organizacije Almir Pašić, ranjen u travnju na Baščaršiji. "Gaši je platio Bitićiju da ubije Ramiza a novce su dali i za moje ubojstvo. Dokazi o tome postoje u tužiteljstvu'', rekao je Pašić.

Ubojstvo Delalića, prema tvrdnjama medija, stajalo je klan Gašija i Keljmednija između 130 tisuća i čak 300 tisuća eura. "Dani" tvrde kako je ubojstvo Delalića stvorilo čudno savezništvo između kriminalaca i policije.

Članovi skupine koju je predvodio Delalić, u pokušaju da zaštite "svoj teritorij" od naleta albanskih kriminalaca, sada navodno otvoreno surađuju s policijom i pomažu istrazi tužiteljstva. Gaši i Keljmendi do petka još nisu bili dostupni policiji, a njihovi odvjetnici tvrde kako su na "službenom putu" odnosno na "odmoru".

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika