06.07.2007. / 11:22

Autor: Marko Biočina

SKANDAL

Bosanski ministar vozio auto ukraden u Hrvatskoj

Sadašnji ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Muhidin Alić koristio je ukradeni BMW 318 dok je bio šef policije u Zeničko-dobojskom kantonu. Automobil je ukraden 1994. godine u Zagrebu, te se nalazio na Interpolovoj potjernici. Zaplijenjen u srpnju ove godine, a posljednji vlasnik Vedad Hanjalić iz Sarajeva da je da je auto nekoć koristio današnji ministar.

Novinari banjalučkih Nezavisnih novina utvrdili su da je automobil od 1998. do listopada 2003. godine bilo u vlasništvu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Također, iz dokumenata je vidljivo da je vozilo prvi put registrirano 1994. u Tešnju, rodnom mjestu Muhidina Alića, ali je zasad nepoznato tko ga je registrirao. MUP je kasnije auto prodao tvrtki 'Asa PVA' iz Sarajeva koja ga je potom plasirala na tržište.

Alić je kategorično odbacio optužbe da je koristio ovaj BMW dok je bio šef policije u Zenici. "Nemam pojma o tom slučaju", rekao je Alić.

Ovo nije prvi slučaj da državne institucije u susjednoj državi u svom voznom parku posjeduju vozila ukradena u Hrvatskoj. Pretpostavljase da velik broj otuđenih vozila iz Hrvatske, zbog meke granice, završava na crnom tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika