06.07.2007. / 11:49

Autor: Nina Tomljanović

OSTAVKE

Markov: ''Više smo puta tražili ukidanje HFP-a''

Saborski zastupnici HSS-a Božidar Pankretić, Željko Pecek i Ante Markov podnijeli su ostavke na članstva u nadzornim odborima Hrvatskih šuma, HBOR-a i HFP-a.

Saborski zastupnik HSS-a Ante Markov za Nacional.hr je rekao da ostavke nemaju veze s skorim izborima, već su u skladu s jučerašnjom odlukom HSS i HSLS da njihovi članovi napuste svoje pozicije u nadzornim odborima. Također,od od Vlade traže da do jeseni povuče svoje ministre i dužnosnike iz nadzornih odbora, dodavši ''Tražili smo depolitizaciju za upravljanjem u državnim Upravama i državnim poduzećima. To je u prijedlogu o načinu upravljanja u svim poduzećima'', kazao je.

''Tražili smo više puta da se ukine HFP, te da se osnuje agencija za upravljanje državnom imovinom. Prijedlog je svaki put odbijen'', istaknuo je Markov.

''Zaključak nije prihvaćen kao ni prijedlog da državni dužnosnici odstupe iz nadzornih odbora. To je razlog zašto sam podnio ostavku. Ostavka nema nikakve veze sa parlamentarnim izborima koji su pred nama'', objasnio je za nacional.hr HSS-ov zastupnik Ante Markov.

Na pitanje hoće li njihove ostavke ugroziti funkcioniranje nadzornih odbora u kojima su bili članovi, Markov je odgovorio kako smatra da neće s obzirom da se ti nadzorni odbori ni dosad nisu sastajali.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika