06.07.2007. / 13:59

Autor: Kristina Gaćarić

OPATOVINA

Počelo 22. zagrebačko Histrionsko ljeto

U Domu Histriona 3. srpnja održana je konferencija za tisak na kojoj je glumac, redatelj, utemeljitelj i umjetnički ravnatelj glumačke družine "Histrion" Zlatko Vitez predstavio program 22. zagrebačkog Histrionskog ljeta koje se održava na Opatovini od 5. srpnja do 1. rujna. Na konferenciji za tisak Zlatko Vitez i ravnatelj Euroherz osiguranja Zlatko Lerota, potpisali su i ugovor kojim je Euroherz postao generalni sponzor 22. zagrebačkog Histrionskog ljeta.

Za ovo ljeto Histrioni su pripremili dvije nove predstave "Falštofijadu" Williama Shakespearea u režiji Zlatka Viteza i "Zagrebački orkestar" po tekstu Jeana Anouliha u režiji Dražena Ferenčine. O Falštofijadi koja se prikazuje od 5. srpnja do 3. kolovoza svim danima osim nedjelje i ponedjeljka Zlatko Vitez je rekao: "Falštofijada je zanimljiva povijesna ali i osuvremenjena kronika triju Shakespearovih djela Henrika 4., Henrika 5. i Henrika 6. U predstavi veliki teatrolog prati razvojne mijene društva u kojem živi, prati pučanina Fallštafa koji je tragikomični histrion što se odlično snalazi u krčmi-teatru ali u dodiru s politikom uvijek gubi".

Druga predstava "Zagrebački orkestar" tragi-komična je priča o malom ženskom orkestru koji doživljava udarac kada do tada mirnu i kulturnu kavanu preuzima novi vlasnik i pretvara je u noćni klub u koji zalaze sumnjiva lica i svira turbo-folk glazba. "Zagrebački orkestar" izvodit će se od 3. ožujka do 1. rujna.

Predstave će se održavati na Kaptolu 15. na igralištu OŠ Miroslav Krleža, a počinjat će u 21 sat. "U slučaju kiše predstave će se održavati u Histrionskom domu u Ilici 90.", rekao je Zlatko Vitez i dodao kako su im predstavnici gradskih vlasti obećali za slijedeću godinu novi prostor na Opatovini što će im omogućiti izvedbu tehnički zahtjevnijih predstava. Ulaznice će se moći kupiti dva sata prije početka predstave po cijeni od 50 kuna. Za studente, đake, invalide i umirovljenika cijena ulaznice iznosi 35 kuna, a utorkom, srijedom i četvrtkom umirovljenici ne plaćaju ulaz na predstavu.

Na ljetnoj turneji koju i ovo ljeto organiziraju Histrioni prikazivat će se predstava "Hercegovci za volanom" Mire Gavrana, a koja će gostovati u slijedećim mjestima: Vrbovec, Kapelščak, Varaždin, Sveti Križ Začrtje, Darda, Belišće, Đakovo, Tenje, Bizovac, Ladimirevci, Našice, Voćin, Kijevo, Kaštela, Zlarin, Murter, Sali, Rava, Božova, Silba Osor, Novalja, Veli Lošinj, Rab, Krk, Novi Vinodolski i Bakar.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika