06.07.2007. / 15:21

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Srbija upozorila susjedne zemlje da ne priznaju Kosovo

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić upozorio je danas Crnu Goru i ostale zemlje u regije da ne priznaju neovisnost Kosova jer bi jednostrano priznanje te pokrajine od strane susjeda Srbije bili štetni po stabilnost regije.
Nakon razgovora sa šefom crnogorske diplomacije Milanom Roćenom pozvao je sve susjedne zemlje da pokažu suzdržanost glede statusa Kosova. 

Inače, rukovodstvo Socijalističke partije Srbije predalo je danas veleposlaniku Rusije u Srbiji Aleksandru Aleksejevu pola milijuna potpisa građana, prikupljenih u okviru akcije SPS-a "Potpisi građana za obranu Kosova i Metohije". "Ovim gestom prema ruskoj Federaciji željeli smo pokazati da Srbija zaista misli to što govori, a to je da Kosovo treba ostati u sastavu Srbije", rekao je predsjednik SPS-a Ivica Dačić poslije predaje potpisa Aleksejevu. Dodao da je Kosovo državno i nacionalno pitanje, a ne partijsko, zbog čega je SPS prikupljao potpise svih građana koji su za očuvanje Kosova bez obzira na njihovo političko uvjerenje.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika