06.07.2007. / 18:34

Autor: Marijana Zrinjski

RATNI ZLOČIN

Tadić najavio Mladićevo uhićenje do kraja godine

Srbijanski predsjednik Boris Tadić najavio je danas uhićenje odbjeglog zapovjednika bosanskih Srba, Ratka Mladića, i njegovo izručivanje Haaškom sudu do kraja godine.

Nakon sastanka s dužnosnicima Europske unije Tadić je rekao da njegova vlada drži Mladićevo izručenje ključem za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, ali i vlastitim moralnim imperativom. "Svi znamo da je to preduvjet za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, no istodobno to je naša moralna obveza i naš strateški cilj. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da uhitimo sve bjegunce uključujući Ratka Mladića, odgovornog za pokolj 8.000 muslimana iz Srebrenice 1995», rekao je Tadić.

Povjerenik Europske komisije Jose Manuel Barroso izrazio je pak nadu u potpisivanje sporazuma, ali odbio je odgovoriti na pitanje hoće li Srbija dobiti status kandidata iduće godine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika