07.07.2007. / 13:42

Autor: Martina Zeković

ZAGREB PRIDE

Fotogalerija: Gay Pride 2007

Četiri rainbow zastave zavijorile su danas po prvi put u središtu Zagreba, na Trgu bana Jelačića. Na zagrebačkim ulicama održava se gay pride čija je ovogodišnja tema pravo seksualnih i rodnih manjina na "vidljivost" u društvu i izražavanje identiteta bez straha da će biti odbačeni, diskriminirani ili zlostavljani.

U okviru ovogodišnjeg "Zagreb Pridea" održat će se i okrugli stol, filmske projekcije i druga zbivanja, a uz podršku Queer Zagreba i još 39 organizacija i neformalnih grupa iz Hrvatske i svijeta.

"Povorka ponosa" započela je u 11,30 sati na Trgu maršala Tita, potom preko Masarykove, Tesline i Zrinjevca do Trga bana Jelačića, a završava na Cvjetnom trgu. Organizacijski odbor je istaknuo kako je policija, za razliku od prijašnjih godina u pregovorima oko organizacije Pridea bila susretljiva.

Fotogalerija

  • Ovogodišnja tema gay pridea je pravo seksualnih i rodnih manjina na 'vidljivost' u društvu i izražavanje identiteta bez straha da će biti odbačeni, diskriminirani ili zlostavljani
  • 'Povorka ponosa' započela je u 11,30 sati na Trgu maršala Tita
  • Policija je reagirala na prolaznike koji su bacali kamenje na povorku

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika