07.07.2007. / 14:18

Autor: Martina Zeković

IZBORI

Milanović: "SDP može pomoći Istri jer njeguju isti sustav vrijednosti"

"Istra je regija u kojoj nikada ništa nije išlo na silu nego na riječ, uvjerljivost i vjerodostojnost. Upravo po tome i po pitanju temeljnih vrijednosti na kojima je naša stranka izgrađena, a to su antifašizam, regionalizam i decentralizacija, imamo što reći jer su to ujedno i vrijednosti ovih prostora", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na konferenciji za novinare. On je ustvrdio kako SDP može pomoći Istarskoj županiji jer njeguju isti sustav vrijednosti.

Na idućim izborima ipak neće koalirati s IDS-om u osmoj izbornoj jedinici jer, kako kaže, od tada je prošlo četiri godine, a okolnosti partnerstva su se promijenile.

Na izjavu hrvatskog predsjednika koji je izrazio sumnju da Austrija štiti bankare koji su pomogli opljačkati Hrvatsku, Milanović je rekao kako ne zna da li štiti, ali je ustvrdio kako se u ovom trenutku u Hrvatskoj pokušalo potpuno neopravdano stvoriti dojam da se zemlja nalazi u nekakvom izvanrednom stanju.

"To se nije dogodilo. Jedan bjegunac iz hrvatskog pravosuđa, koji se trenutno nalazi u Austriji i koji nosi više ordenja na prsima od cijelog gardijskog zdruga, iznio je nekakve objede na račun čelnih ljudi u Hrvatskoj za koje držim da su neutemeljene," naglasio je Milanović i dodao da "nikakav general Zagorac ne može destabilizirati zemlju pa čak ni Hrvatsku s HDZ-om na vlasti. Činjenica je samo da imamo postupak bjegunca pred pravosuđem koji svim sredstvima pokušava izbjeći izručenje Hrvatskoj".

Što se tiče izjave publicista Slavka Goldsteina u intervjuu za Feral da bi izbor Jurčića za premijera kompromitirao Hrvatsku na putu u Europsku uniju jer da je Jurčić surađivao s "najdesnijim domaćim glasilom" i "ne zna razlikovati lijevo od desnog u politici", Milanović je odgovorio kako ima bolje informacije od Goldsteina te kako ostaje kod svega što je do sada rekao o Jurčiću.

"Jurčić je jedan od nas i bit će jedan od nas. O Jurčiću kao kandidata za predsjednika Vlade ispred SDP-a govorio sam u kampanji za predsjednika stranke i sve je poznato. Sada kao predsjednik imam pravo predlagati neke mjere i neka rješenja Glavnom odboru koji će u utorak donijeti konačnu odluku", izjavio je.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika