07.07.2007. / 17:13

Autor: Goran Jurić

GRADSKA UPRAVA

HDZ dogovorio smjenu gradskih čelnika u Splitu

Zvonimir Puljić mandat je stavio stranci na raspolaganje 27. lipnja nakon neuspjela pokušaja glasovanja o njegovu opozivu u Gradskom vijeću na zahtjev oporbe

Splitski HDZ i koalicijski partneri s kojima ta stranka ima većinu u Gradskom vijeću - Lista Velog mista, HSU i HSP dogovorili su danas smjenu gradskih čelnika nakon što je HDZ prihvatio ostavku gradonačelnika Zvonimira Puljića, a za tu dužnost kandidirao Ivana Kureta, aktualnog dogradonačelnika.

Predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Željana Kalaš, koja je na tu dužnost izabrana nakon što je Puljić dao ostavku i na tu stranačku dužnost, izjavila je kako je na sastanku zaključeno da koalicijska vlast ide dalje u istom sastavu te da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika ima apsolutnu potporu svih partnera.

Silvano Bralić, čelnik Liste Velog mista, potvrdio je potporu novome mandataru koji će predložiti Poglavarstvo prema svojem izboru. Rekao je i kako "nikakvih uvjeta ni sugestija za kadrove nije bilo ni s čije strane".

Očekuje se da će u roku od desetak dana biti sazvana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će Puljić i službeno biti razriješen dužnosti te na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik i njegov zamjenik.

Zvonimir Puljić mandat je stavio stranci na raspolaganje 27. lipnja nakon neuspjela pokušaja glasovanja o njegovu opozivu u Gradskom vijeću na zahtjev oporbe, kojoj se pridružila i Lista Velog mista premda je u koaliciji s HDZ-om.

Ta je točka tada skinuta s dnevnoga reda nakon što je nezavisni vijećnik Slobodan Beroš, jedan od devet potpisnika zahtjeva, od toga odustao.

Puljić je mandat stavio na raspolaganje jer, kako je rekao, koalicijski partner Lista Velog Mista ne želi kontaktirati i raditi s njim kao gradonačelnikom.

Lista Velog mista tražila je Puljićevu smjenu zato što nije zadovoljna njegovim radom, to jest zbog neostvarenih dogovorenih gradskih projekata.

HDZ je ostavke prihvatio 4. srpnja, kada je za novoga gradonačelnika kandidiran Ivan Kuret, Puljićev dosadašnji zamjenik, a za čelnicu splitskoga HDZ-a izabrana Željana Kalaš. Za novoga je dogradonačelnika kandidiran Jozo Balić, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika