08.07.2007. / 09:19

Autor: Nina Tomljanović

FRANCUSKA

Sarkozy podržava kandidaturu Strauss-Kahna na vrhu MMF-a

Sutra će se okupiti Upravno vijeće MMF-a kako bi ispitalo postupak odabira na čelo institucije. Prema nepisanom pravilu, SAD određuje čelnika Svjetske banke, a Europljani prvog čovjeka MMF-a

U intervjuu za francusku televiziju, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy je izjavio kako želi da socijalist "Dominique Strauss-Kahn bude kandidat Francuske u glavnoj upravi MMF-a".

"Učinio mi se najpodesniji za to mjesto", dodao je Sarkozy što se tiče bivšeg ministra gospodarstva i bivšeg nesretnog pretendenta za kandidata Socijalističke stranke za predsjedničke izbore.

Kandidaturu socijalističkog ministra financija, Sarkozy je već predstavio "Zapateru, Prodiju, Gordonu Brownu, Bushu...", španjolskom, talijanskom i britanskom premijeru te američkom predsjedniku.

"Znam da je to vrlo traženo mjesto. Da bi ga se dobilo treba imati visoki kredibilitet, neupitno iskustvo, biti poliglot. Dominique Strauss Kahn ima te kvalitete. On i ja imamo viziju funkcioniranja MMF-a", dodao je predsjednik Francuske.

Sutra će se okupiti Upravno vijeće MMF-a kako bi ispitalo postupak odabira na čelo institucije. Prema nepisanom pravilu, SAD određuje čelnika Svjetske banke, a Europljani prvog čovjeka MMF-a.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika