08.07.2007. / 15:10

Autor: Marijana Zrinjski

TERORIZAM

Australske vlasti: ''Opasnost od terorističkih napada u Indoneziji i na Baliju''

Australsko Ministarstvo vanjskih poslova, u preporuci putnicima je istaknulo da teroristi aktivno rade na planiranju napada, koji bi se mogli dogoditi bilo kad, i da građani razmotre potrebu za putovanjem u Indoneziju

Australske vlasti su izdale svojim građanima upozorenje u kojem stoji da građani razmotre odlazak u Indoneziju, uključujući otok Bali, zbog moguće "neposredne opasnosti" od terorističkih napada.

Australsko Ministarstvo vanjskih poslova, u preporuci putnicima je istaknulo da teroristi aktivno rade na planiranju napada, koji bi se mogli dogoditi bilo kad, i da građani razmotre potrebu za putovanjem u Indoneziju. "Unatoč nedavnim uhićenjima vrlo traženih terorističkih operativaca u Indoneziji, naše su procjene da teroristi nastavljaju s aktivnim planiranjem napada", navodi se u preporuci australskog ministarstva i dodaje da bi se napadi "mogli dogoditi u svakom trenutku" i da prijeti "neposredna opasnost".

U eksplozijama bombi u dva noćna kluba na Baliju 2002. godine poginule su 202 osobe, uključujući 88 turista iz Australije. Za ovaj napad osuđeni su pripadnici ekstremne islamističke organizacije Džama Islamija. Nakon dvije godine, bombardirano je australsko veleposlanstvo u Džakarti, a u listopadu 2005. godine, u samoubilačkim bombaškim napadima život su izgubile 23 osobe, među kojima su bila i četiri australska državljana. Meta terorista su bili restorani na Baliju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika