09.07.2007. / 08:11

Autor: Marijana Zrinjski

SVJETSKI TISAK

New York Times oštro napada Busha

Američki dnevni list New York Times jučer je u svom uvodniku pod naslovom «Put povratka» oštro kritizirao predsjednika Georgea Busha te se zauzeo za što brže povlačenje američkih vojnika iz Iraka, jer bez obzira kakav je bio razlog njegove invazije, ta je bitka izgubljena.

"Vrijeme je da Sjedinjene Države napuste Irak, u najkraćem roku potrebnom da Pentagon organizira povlačenje. Dosada se nije zagovarao povlačenje u očekivanju znaka da predsjednik Bush ozbiljno traži rješenje kako izvući Sjedinjene Države iz katastrofe koju je stvorio napadom na Irak bez dostatnog motiva, unatoč svjetskom protivljenju i bez plana za stabilizaciju". Sada je, tvrdi list, jasno da Bush nije imao ni vizije ni sredstava stabilizirati zemlju. "Zastrašujuće je jasno da je Bushev plan ostati ondje tako dugo dok bude predsjednik, a zatim teret prebaciti na svoga nasljednika", stoji u članku.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika