17.07.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

WASHINGTON

POWELLA RAZBJESNILO LAŽNO PISMO

Američki ministar vanjskih poslova Colin Powell osobno je prosvjedovao kod glavnog urednika američkog nedavnog lista “Washington Timesa” Wesleya Prudena zbog lažnog pisma, koje je objavljeno u tom listu, a u kojem se jako loše govori o stanju u američkom ministarstvu vanjskih poslova. List je objavio to pismo, misleći da ga je poslao istaknuti američki diplomat, Stephen Minikes, američki ambasador pri organizaciji za europsku sigurnost i suradnju u Beču. Budući da se na pismu nalazila adresa elektronske pošte ambasadora u uredništvu lista su zaključili da je autentična. Nakon što je pismo objavljeno javio se Minikes, i demantirao da ga je poslao a potom je nazvao i Powell. Minikes je izjavio da je njegovo mišljenje upravo suprotno od onog koje se iznosi u pismu, te zatražio da se istraži tko je to zloupotrijebio njegovo ime.
Objavljeno je da je započela detaljna istraga, kako bi se ustanovilo zašto nitko u redakciji nije provjerio da li je Minikes stvarno poslao to pismo, što se obično radi sa pismima upućenima uredništvu. No, bit će provedena istraga tko je zloupotrijebio ambasadorovu adresu elektronske pošte, je li to napravio netko od njegovih suradnika. U istragu se uključila i američka federalna policija FBI.

Vezane vijesti

Powell priznao: U Iraku nije bilo oružja za masovno uništenje

Powell priznao: U Iraku nije bilo oružja za masovno uništenje

Bivši američki državni tajnik Colin Powell zauvijek će žaliti što je bivša vlada koje je i on bio član, prihvatila obavještajne podatke o postojanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika