09.07.2007. / 14:56

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Kramarić: ''Svojom intervencijom Mesić nije prekršio Ustav''

Kramarić je ocijenio da su analizom članka 97. Ustava RH u HSLS-u uvjereni da predsjednik RH ima pravo intervenirati nad ovako krupnom stvari te da se ne radi o dovođenju u pitanje načela trodiobe vlasti, već korištenju svih legalnih pravnih sredstava kako bi se "močvara korupcije isušila"

Danas u Osijeku, na konferenciji za novinare, zamjenik predsjednika HSLS-a Zlatko Kramarić je izjavio kako predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić nije prekršio Ustav svojom intervencijom u slučaju istrage protiv umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Kramarić je ocijenio da su analizom članka 97. Ustava RH u HSLS-u uvjereni da predsjednik RH ima pravo intervenirati nad ovako krupnom stvari te da se ne radi o dovođenju u pitanje načela trodiobe vlasti, već korištenju svih legalnih pravnih sredstava kako bi se "močvara korupcije isušila". Po našem mišljenju, predsjednik Mesić nije prekršio svoje ustavne ovlasti, već se ponašao u duhu članka 97. Ustava RH, dodao je.

Predsjednik HSLS-a, podsjetivši kako je HSLS pozdravio akciju ''Maestro'', ocijenio je kako se akcija ne može zaustaviti samo na trojici potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), već da ''mora ići do kraja" jer je, kako drži, "više nego očito da korupcija u hrvatskom društvu prisutna posvuda, od lokalne i regionalne do državne razine".

Kramarić je prokomentirao i zagrebački skup ''Gay pride'', o kojem je kazao kako taj slučaj pokazuje da naše društvo još nije oslobođeno homofobije te da se u politici i Hrvatskom saboru još uvijek nalaze ljudi "koji prema tome nemaju vrlo jasan građanski odnos".

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika