09.07.2007. / 18:11

Autor: Martina Zeković

MELBOURNE

Katolička škola ne želi upisati učenika s prezimenom Hell

Uprava australske Osnovne škole Sv. Petra apostola iz Melbournea odbila je upisati u svoju školu dječaka koji se preziva Hell (Pakao). Objasnili su da bi njegovo ime moglo predstavljati problem na satovima vjeronauka.

Takva reakcija članova uprave osnovne škole zaprepastila je dječakovog oca, 45-godišnjeg Alexa Hella. "Žrtve smo vlastitog obiteljskog prezimena koje je austrijskog podrijetla. Pa ne živimo u 1407. nego u 2007. godini", rekao je Alex Hell, katolik i otac troje djece.

Direktor osnovne škole pozdravio je njihov prijedlog o promjeni obiteljskog prezimena u djevojačko prezime Alexove supruge, Wembridge, ali su od ideje odustali shvativši da bi bilo besmisleno.

"Ne smeta nam da naš Max ide u javnu školu, no kad smo razmišljali o njegovu obrazovanju željeli smo malo kvalitetniju školu u kojoj će moći imati neke dodatne satove", objasnio je Alex Hell, dodajući kako su željeli da dijete pohađa katoličku školu.

Novinarima je kazao kako će obitelj sada biti prisiljena preseliti se u susjedni grad Geelong gdje će se Max moći upisati u željenu školu.

Vezane vijesti

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Općinski sud u Mostaru ocijenio je diskriminirajućom praksu postojanja dviju škola pod jednim krovom na području Stoca i Čapljine u kojima se nastava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika