10.07.2007. / 08:29

Autor: Marijana Zrinjski

IZVJEŠĆE O IRAKU

Iračka vlada podbacila u reformama

Iračka vlada nije ispunila nijedan od postavljenih ciljeva za političke, gospodarske i druge reforme. Ta će ocjena prema tvrdnjama jednog američkog dužnosnika stajati u Izvješću o provedbi nove strategije u Iraku, koje Bijela kuća treba u roku od pet dana podnijeti Kongresu.

Navodno će ovo izvješće između ostalog rezultirati ubrzavanjem rasprave među najbližim suradnicima predsjednika SAD-a Georgea W. Busha o povlačenju postrojbi i smanjivanju američke nazočnosti u Iraku.

"Činjenice nisu upitne. Pravo je pitanje kako će Bijela kuća postupati sa strategijom za razdoblje nakon povećanja snaga, u svjetlu tog izvješća", izjavio je anoniman dužnosnik. Istovremeno u senatu traje rasprava o zakonu o financiranju rata iduće godine sa 649 milijardi dolara, uz koji većinski demokrati nastoje izglasati amandman koji predviđa početka američkog povlačenja iz Iraka u roku od 120 dana.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika