10.07.2007. / 13:37

Autor: Nina Tomljanović

TALIJANSKA MAFIJA

Razotkrivena mafijaška operacija u kojoj je uhićeno 60 osoba i zaplijenjeno 50 milijuna eura

Uhićene osobe su optužene za mafijaško udruživanje, krijumčarenje droge, iznuđivanje, zelenašenje i ilegalno posjedovanje oružja

U velikoj protumafijaškoj operaciji, talijanska policija je uhitila 60 osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje, te je zaplijenila imovinu navodnih mafijaša u vrijednosti od 50 milijuna eura. Uhićene osobe su optužene za mafijaško udruživanje, krijumčarenje droge, iznuđivanje, zelenašenje i ilegalno posjedovanje oružja.

Operacija pod nazivom "Omnia", po nalogu tužitelja iz Catanzara na jugu Italije Marija Spagnuola, je provedena u regijama Calabriji i Campaniji protiv mafijaške organizacije zvane 'ndrangheta. Sumnja se i na dogovaranje između mafijaša i političara oko pobjede na regionalnim izborima 2005. godine. Dogovor između mafijaša i političara (mafijaši podupru jednog političara na lokalnim izborima, a onda on u natječajima za javne radove privilegira tvrtku koju mu naznače mafijaši) razotkriven je zahvaljujući telefonskim prisluškivanjima.

Prijavljujući nepostojeće sezonske radnike za rad u poljodjelstvu i građevinarstvu, mafijaši su prevarili mirovinski fond za osam milijuna eura.

Razotkriven je i ''ulazak'' mafije na gradilišta autoceste A3 na jugu Italije, gdje su tvrtke koje su dobivale poslove morale postotak od dobivenog novca plaćati mafijaškoj organizaciji.

Vezane vijesti

Na slobodu pušteni osumnjičeni u aferi Daimler

Na slobodu pušteni osumnjičeni u aferi Daimler

Trojica osumnjičenika u aferi Daimler Marko Vuković, Ivan Žabčić i Tomica Godec pušteni su iz pritvora jer je istražni sudac saslušao svih osmero… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika