10.07.2007. / 18:18

Autor: Martina Zeković

SABOR HDZ-A

Devet lokalnih televizija prekršilo odredbe Zakona o elektroničkim medijima

Na današnjoj sjednici Vijeća za elektroničke medije utvrđeno je da je devet lokalnih televizija prekršilo odredbe Zakona o elektroničkim medijima emitirajući XI. Opći sabor HDZ-a, navodi se u priopćenju Vijeća koje je potpisao predsjednik Vijeća Denis Peričić.

Nakon provedenog postupka nad 20 lokalnih televizija utvrđeno je da ih je devet prekršilo odredbe Zakona o elektroničkim medijima.

O težini sankcija za pojedine nakladnike odlučit će se obzirom na razliku u načinu emitiranja pa tako i u odgovornosti, a o čemu će javnost biti obaviještena, stoji u priopćenju.

Naime, krajem prošlog tjedna zastupnik HNS-a Antun Kapraljević zatražio je da saborski Odbor za medije raspravi činjenicu da Vijeće za elektroničke medije nije reagiralo na "protuzakoniti izravni prijenos i emitiranje snimaka 11. sabora HDZ-a u programima desetak lokalnih televizijskih postaja". Te su tv postaje HDZ-ov sabor prenosile uz napomenu da je riječ o programu pod pokroviteljstvom, ali da nije rečeno tko je pokrovitelj iako je u Zakonu o elektroničkim medijima izrijekom zabranjeno reklamiranje političkih stranaka, osim za trajanja službene izborne kampanje.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika