10.07.2007. / 19:03

Autor: Martina Zeković

POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA

Protiv petorice dužnosnika pokrenut postupak utvrđivanja sukoba interesa

Protiv petorice dužnosnika, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, pokrenulo je postupak utvrđivanja sukoba interesa.

Naime, zamjenika osječko-baranjskog župana Dinka Burića prijavio je klub HDZ-ovih vijećnika u županijskoj skupštini za pogodovanje svojoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji i Domu zdravlja Donji Miholjac, u kojemu radi kao specijalist.

O toj prijavi trebao bi se očitovati župan te ravnatelji Doma zdravlja i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Načelnika općine Udbina Stanka Momčilovića jedan je vijećnik prijavio da je u općinskom komunalnom poduzeću zaposlio svoju suprugu, te da je općinsko zemljište protuzakonito dao u koncesiju.

Načelnik općine Jalžabet Josipa Križanića prijavljen je da je u ime općine sklapao poslove s veterinarskom stanicom kojoj je predsjednik uprave.

Postupak je pokrenut i protiv dvojice lokalnih dužnosnika iz Pučišća, čije tvrtke imaju koncesijske ugovore s općinom za komunalne poslove.

Prijava protiv ravnatelja Državnoga hidrometeorološkog zavoda Ivana Čačića zbog njegova ugovora s HRT-om je odbačena jer je Povjerenstvo zaključilo da su vremenske prognoze autorsko djelo, za koje dužnosnik smije primati novčanu naknadu.

Članovi Uprave Hrvatskih autocesta, koje je anonimni prijavitelj optužio za namještanje natječaja u korist tvrtke "Carin d.o.o." nisu pak u djelokrugu Povjerenstva pa je ta prijava proslijeđena državnom inspektoratu i nadležnom ministarstvu.

Izvan djelokruga Povjerenstva nalazi se i slučaj izvršne direktorice u HNB-u Marije Mijatović-Jakšić, koju Ante Blaće iz Šibenika proziva za kriminalne radnje u nadzoru nad radom šibenske Jadranske banke. Njezin je slučaj proslijeđen guverneru HNB-a Željku Rohatinskom.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika