11.07.2007. / 10:40

Autor: Nina Tomljanović

STATUS NOVIH UMIROVLJENIKA

Danas konačni dogovor Vlade i umirovljenika

"Napravljeni su bitni koraci naprijed u odnosu na naše zahtjeve oko penalizacija prijevremenih umirovljenja, invalidskih i najnižih mirovina, a otvorenim je i dalje ostalo pitanje skale postotka izvanrednog povećanja mirovina", kazala je sindikalna predstavnica u radnoj grupi Jagoda Milidrag Šmid

Na današnjem sastanku u Vladi, na kojem će se sastati premijer Ivo Sanader i predstavnici HSU-a, trebao bi se postići konačni dogovor oko modela za poboljšavanje položaja novih umirovljenika.

"Napravljeni su bitni koraci naprijed u odnosu na naše zahtjeve oko penalizacija prijevremenih umirovljenja, invalidskih i najnižih mirovina, a otvorenim je i dalje ostalo pitanje skale postotka izvanrednog povećanja mirovina", kazala je sindikalna predstavnica u radnoj grupi Jagoda Milidrag Šmid.

Silvano Hrelja, saborski zastupnik HSU-a je pak izjavio kako je dogovoreno da se ne izlazi u javnost s konkretnim brojkama jer će se sve objaviti nakon dogovora na političkoj razini. Hrelja očekuje da će se, oko modela koji će ublažiti štetu koju je mirovinska reforma nanijela novim umirovljenicima, postići dogovor koji se u mirovinu otišli nakon 1. siječnja 1999. godine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika