11.07.2007. / 13:09

Autor: Nina Tomljanović

STATUS KOSOVA

Koštunica: "Kosovo neće biti nezavisno i tu činjenicu ne mogu promijeniti američki političari"

"Kosovo neće biti nezavisno i tu činjenicu ne mogu promijeniti američki političari svojim svakodnevnim izjavama da se zalažu za nezavisnost Pokrajine", navodi se u priopćenju predsjednika vlade

Predsjednik vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da "Srbija odlučno odbacuje novi nacrt američke rezolucije u Vijeću sigurnosti UN-a" jer je i taj dokument "priprema za nezavisnost Pokrajine".

"Kosovo neće biti nezavisno i tu činjenicu ne mogu promijeniti američki političari svojim svakodnevnim izjavama da se zalažu za nezavisnost Pokrajine", navodi se u priopćenju predsjednika vlade.

Prema njegovim riječima, zbog bilo bi važno zbog budućih odnosa Srbije i SAD da Washington zna da Beograd nikada neće prihvatiti da mu se uzme veliki dio teritorija.

Dodao je da "svaka zemlja koja bude podržavala pokušaj da se od Srbije preuzme Kosovo mora računati na pogoršanje međusobnih odnosa".

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika