11.07.2007. / 14:10

Autor: Nina Tomljanović

VELIKA BRITANIJA

Doživotna zatvorska kazna zbog terorističkih napada

Sudac Adrijan Fulford kazao je da će osuđeni morati provesti najmanje 40 godina u zatvoru prije nego bude razmotrena mogućnost njihovog puštanja na slobodu

Doživotni zatvor danas je dobilo četvero optuženika koji su priznali krivnju za teroristički napad 21. srpnja 2005. godine u Londonu. Sudac Adrijan Fulford kazao je da će osuđeni morati provesti najmanje 40 godina u zatvoru prije nego bude razmotrena mogućnost njihovog puštanja na slobodu.

Sudsko vijeće danas je utvrdilo da su Muktar Said Ibrahim (29), JasinOmar (26), Ramzi Mohamed (25) i Husein Osman (28) krivi za udruživanje u cilju aktiviranja eksploziva postavljenog u tri vlaka londonske podzemne željeznice i jedan autobus.

Drugu dvojicu optuženih Manfa Kvaku Asieda (34) i Adela Jahju (24) čeka ponovljeno suđenje budući da sudsko vijeće nije postiglo dogovor o visini kazne.

Tužitelji su rekli da su ti neuspjeli napadi bili odraz bombaških napada od 7. srpnja 2005. godine iako je njihovo planiranje počelo ranije.

Sudac Fulford je rekao da je pri donošenju odluke o visini kazni uzeo u obzir mogućnost da su te dvije grupe bombaša povezane. U tu povezanost vjeruje i policija, koja to nije mogla dokazati.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika