11.07.2007. / 16:21

Autor: Marijana Zrinjski

REORGANIZACIJA MUP-a

MUP traži preko tisuću zaposlenika

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin u Sisku je izjavio da je u tijeku natječaj za zapošljavanje 1.200 novih policajaca srednje stručne spreme, 250 kriminalista više i visoke stručne spreme, te stotinjak ljudi raznih zanimanja, od informatičara do ekonomista i pravnika. Isto tako povećat će se broj službenika u graničnoj policiji.

Reorganizacijom MUP-a, kako kaže Kirin, napravit se će nova sistematizacija radnih mjesta, jer je postojeća napravljena prije 20-ak godina i ne odgovara sadašnjim potrebama. Rekao je također da je MUP ove godine osigurao sredstva za izgradnju triju novih objekata policijskih uprava, i to slavonsko-brodske, sisačko-moslavačke i virovitičko-podravske, koje su u najlošijem stanju, te dvaju novih objekata policijskih postaja u Imotskom i Našicama. MUP će, najavio je Kirin, pokrenuti i nekoliko modela izgradnje stanova za stambeno zbrinjavanje policijskih službenika i namještenika, te tzv. kadrovske stanove.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika