12.07.2007. / 11:20

Autor: Nina Tomljanović

MEDIJI

63 kandidata za šest mjesta u Programskom vijeću HRT-a

Listu od 63 kandidata koji se natječu za šest mjesta u Programskom vijeću HRT-a, danas je utvrdio saborski Odbor za medije. Kandidati ispunjavaju zakonom predviđene uvjete za kandidaturu i tu je listu saborski Odbor uputio na usuglašavanje svim saborskim klubovima.

Osim spomenute 63 kandidature, Odboru su pristigle još dvije koje su evidentirane kao zakašnjele jer je rok bio 9. srpnja. Među njima, ali uz potvrdu da je kandidatura odaslana 6. srpnja, našla se i kandidatura Zdenka Duke kojeg je predložilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND). Članovi Odbora složili su se da bi uvrštavanje Dukine kandidature kao pravovaljane, bez službene potvrde zbog čega točno nije stigla na vrijeme, moglo, žali li se netko, za posljedicu imati rušenje cijelog natječaja. Stoga je klubovima poslana lista od 63 kandidature, a bude li HND inzistirao na Duki morat će nabaviti službenu potvrdu, koju će Odbor razmotriti.

Jučer popodne u Saboru raspravljeno je godišnje izvješće Upravnog vijeća Hine, i ta je točka danas većinom glasova članova Odbora skinuta s dnevnog reda sjednice Odbora. Predsjednika Sabora Vladimira Šeksa pozvala je predsjednica Odbora Željka Antunović (SDP) kazavši mu da krši saborski Poslovnik jer je dopustio da se izvješće raspravi bez mišljenja matičnog odbora (za medije), zbog čega je i predložila skidanje te točke s dnevnog reda, budući da bi rasprava, kazala je, bila besmislena.

Željku Antunović optužila je pak Jagoda Majska Martinčević (HDZ), rekavši joj da ne zna voditi Odbor, jer joj se već treći put događa da na dnevnom redu sjednice ima točku koju je Sabor raspravio.

Vezane vijesti

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

Kandidati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić u srijedu navečer su se, u predizbornoj raspravi na državnoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika