12.07.2007. / 14:37

Autor: Marijana Zrinjski

TERORIZAM

Al Qaida ima sve više novaca i komunikacijskih sredstava

Al Qaida nastavlja osnivati baze na ničijoj zemlji u Pakistanu i snažna je kao i 2001. godine kada je planirala terorističke napade na SAD, stoji u povjerljivom dokumentu koji je jučer predstavljen Kongresnom vojnom odboru.

"Uočljivo je kako Al Qaida obnavlja svoju ulogu u planiranju terorističkih operacija. Čini se kako su našli udobna utočišta u dijelovima Pakistana izvan vladine kontrole. Sve se više uvježbavaju, imaju više novca i komunikacijskih kanala", rekao je John Kringen, šef obavještajnog odjela CIA-e na saslušanju u Vojnom odboru američkog Kongresa. Vođa senatske većine Harry Reid koji u Senatu predvodi pokušaje Demokrata da se rat u Iraku što prije okonča, rekao je da nije iznenađen tim podacima ako se uzme u obzir namjera predsjednika Busha da u Iraku zadrži što više američkih vojnika.

Za to što je Osama bin Laden šest godina nakon terorističkih napada na SAD još uvijek na slobodi okrivio je krivu strategiju Bijele kuće koja se kako je rekao, angažira u ratu u Iraku kojeg nikako ne može dobiti, a istovremeno pušta prave neprijatelje u Afganistanu i Pakistanu da se slobodno kreću.
Ovaj tjedan ministar domovinske sigurnosti Michael Chertoff izazvao je nemir rekavši da ima predosjećaj da Al-Qaida ovoga ljeta priprema novi napad na američkom teritoriju. Tu je izjavu jučer ublažio s izjavom da nema opipljivih obavještajnih dokaza, nego su na to upućivali nedavni napadi u Londonu i Glasgowu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika