13.07.2007. / 08:12

Autor: Nina Tomljanović

SABOR

Sabor će danas izabrati tri nova suca

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je da bi Sabor danas, zadnjeg radnog dana prije ljetne stanke, trebao izabrati najmanje tri nova suca Ustavnog suda.

Parlamentarni izbori ne mogu se održati bez egzistencije Ustavnoga suda odnosno bez potrebnog kvoruma, kazao je predsjednik Sabora.

Hrvatski sabor trebao bi sutra izabrati ukupno osam novih sudaca Ustavnoga suda koji bi trebali zamijeniti osam sudaca kojima u prosincu ove godine istječe mandat.

Prema riječima predsjednika Hrvatskoga sabora, pri izboru osam novih sudaca Ustavnoga suda bit će postignuta ravnoteža između liberalnih i konzervativnih sudaca, a među njima bit će i predstavnik srpske nacionalne manjine.

Ustavni sud ima 13 sudaca, a budući da u prosincu istječe mandat njih osam ostao bi samo s pet sudaca, čime bi bio onemogućen njegov rad.

Predsjednik Sabora je odbijajući bilo kakvu mogućnost "trgovine" s oporbenim strankama oko izbora novih sudaca, kazao da prema objavljenim konzultacijama "koje su nužne i dio su normalne procedure", neće imati niti jednoga ustavnog sudca koji bi bio blizak HDZ-u, ali da ne zna koliko će sudaca biti blisko oporbenim strankama.

 

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika